Dagens Bild



Ännu en svartvit bild och ännu en sthlm bild. Denna gång en panoramabild som är plåtat ifrån Söder in mot stan och Riddarholmen. Sthlm är ju ändå en väldigt vacker stad. Denna blogg gör ju dock inte denna bild till rättvisa men bjuder på den ändå =)


Tjing!

/PL

Dagens Bild


Älskar dessa vackra fina kvarter som finns i gamla stan m.m. Just denna bild är tagen på Södermalm.


Morups Tånge



Blåsten tränger nära inpå skinnet, öppet och kallt. Stenigt och kargt. Vi befinner oss på västkusten och i ett stenigt område som sträcker sig långt ut i havet. Platsen har fått sitt namn ifrån församlingen Morup och ordet tunga [tånge] som betyder udde. Platsen är på något sätt magisk men ändå ger ett sorgset uttryck då jag besöker den, illande blåser vinden hårt, landskapet är öppet och mitt i allt så står en stor fyr.



Fyren byggdes för att många båtar körde på grund i den steniga havssträckan. Fyren sägs ha funnits på Holländska sjökort redan 1585 och 1930 blev den elektrifierad och fick sin slutliga renovering och form 1975.



Fyren mäter 27,6 meter, och kring fyren växte det upp en fiskeham som ifrån början hette Glummen men bytte senare namn till Glommen. Hela området är blev ett naturreservat 1946 och är privatägt.

Detta karga område sägs ha inspirerat Ulf Lundell till "Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo...", enligt rykten ska han skrivit sin största succe Öppna Landskap på en liten vind i närheten av havet där han delade den blåsiga landskapet med sprit och dekadens. Musiken till öppna landskap har Lundell hämtat ifrån "hör hur västanvinden susar" som är skriven an Lars August Lundh någon gång på 1800 talet.



Dagens Bild



"Västerbron en snöig stockholmsnatt"



Idag kändes det riktigt kallt ute.... Vem vet...snart kanske det börjar snöa också....
  
                                                                          

Dagens Bild...


Ännu en gammal bild, Året är 2003 och en av årets mest spelade låtar var "In the Shadows" med the Rasmus. Tog denna bild under musikvideo inspelningen. Givetvis så bifogar jag musikvideon oxå + lite backstage pix! :)

/PL


















Josylicious..

Bifogar en bild ifrån min senaste modellplåtning med Josefine. Hon hade planer o Exportera sig själv till Norge men hon valde att stanna kvar i Sverige. Det tycker jag hon gör rätt i.

Pierrephoto presents Josefine Carlsson aka Josylicious...


Dagens Bild



Dagens bild får Petra stå för. Tanken med bloggen är ju att kunna visa både nya bilder men även gräva fram till gammalt ur arkiven. Roligare än att det bara får ligga på någon hårddisk och skräpa. Denna bild är tagen när Petra "September" Marklund precis blivit känd och året är 2003. Länkar in en lite nyare video på henne =)



Dagens Bild...

Då dagarna är fyllda av jobb så blir det ju inga vettiga inlägg här...som vanligt hinner jag ju bjuda på en bild.


Dagens Bild...



Sitter och jobbar på en DVD som sammanfattar STCC för 2008. Så slänger upp en bild på Niko som jag nere i Skåne på Sturup Raceway.

Dagens Bild



Hösten är ju här...Iof försvann sommaren snabbt och blev blöt o kall, men en sådan här dag påminner ju om en riktigt fin höstdag.


Dagens Bild..



Lördag och vad passar inte bättre då en drink bild, eller tja...är ju flera än en drink. Reklambilder jag fotograferade åt Se7en i uppsala.

Dagens Bild

taracci, nikola

Ett Commercial jobb för Taracci i sthlm. Pro Superbike föraren Nikola Milovanovic är modell.

Affischer på stan...



Det är ju alltid kul o se sina egna bilder i större format, att dom sedan sitter i Norrköpings största rondell gör ju inte saken sämre, så givetvis passar jag på o göra lite reklam här för Laserdome i Norrköping.

/PL

Jakten på det perfekta Kaffet...



Dom som känner mej vet att jag dricker rätt mkt kaffe. Givetvis så ska det ju inte vara vilket kaffe som helst utan jag gillar riktigt gourmé kaffe.   För att snabbt dra historien om kaffe så finns det ca 100 kaffearter och den vanligaste förekommande är Arabica som anses ha den bästa smaken. Kaffe är världens näst mest handlade vara efter Olja. Ursprunget anses komma ifrån Afrika och närmare bestämt Afrikas Horn som ligger i angränsande till Arabien. Drycken hette ifrån början qahwa men efter lite Europeisk inblandning blev det kahve och i Italien ersattes hv med f så det blev [kaf:e]. Strax innan 1700-talet så erövrade kaffet Europa och det dök upp en massa s k kaffehus.



Kaffebönorna är antingen gröna eller röda när dom plockas och den röda anses vara bättre då den har högre mängd aromatiska oljor och lägra halt av organisk syra. Den är även mera välluktande och mogen. Bönorna soltorkas sedan och dåliga bönor plockas bort. Kaffet får sedan åldras i ca 1 år innan det rostas. Rostningen sker i speciella rostmaskiner och bönorna rörs om hela tiden för att inte bränna fast. Temperaturen är mellan 250 till 290 grader. Vid ca 204 grader så precis som popcorn så poppar bönan till, den blir då dubbelt så stor. Oljorna i kaffebönan tränger då fram och bönan får sin bruna färg. Tiden avgör ju hur mycket kaffet kommer att smaka, en mörkrost som har varit inne längre ger ju en mera smak. Tiderna ligger runt 7 till 14 minuter.    



När kaffet är rostad så är det känsligt för syre, vilket gör att smaken försämras snabbt och ju mera finmalet kaffet är ju fortare går nedbrytningen av smaken. Därför är ju viktigt att man håller kaffe vacumförpackat. En annan variant är ju att köpa hela kaffebönor och sedan mala det själv. Givetvis går det ju åt olika sorters grovhet på kaffet beroende på vilket sätt man bereder det. Regeln är att ju längre tid kaffet har kontakt med vattnet dess grövre malt bör kaffet vara. I en pressobryggare har till exempel kaffet och vattnet kontakt i cirka fem minuter, och således måste kaffebönorna vara riktigt grovt malda för att kaffet inte ska bli för beskt.




I en expressomaskin däremot pressas vattnet igenom det malda kaffet under kort tid och kaffebönorna måste därför vara ytterst finmalda för att kaffet ska få en kraftig och fyllig smak. Däremellan ligger perkulator och vanlig kaffebryggare.   Enligt mej o säkert många andra så gör  man godast kaffe i en s k Bistrobryggare eller presso som det även kallas.
 
Bild ifrån http://www.classic.se/

Man kokar upp vatten men låter det inte koka länge då det förlorar syre ju längre det kokar, och syrerikt vatten ger godare kaffe. Låt vattnet svalna en halv minut så att det ligger på en temperatur på 94-96 C, häll sedan det varma vattnet över kaffet i bistrobryggaren och låt det dra i ca fyra minuter för att sedan försiktigt pressa ner filtret. Häll upp kaffet i en favoritkopp och njut. Antingen så använder jag hela bönor som jag själv maler, några favorit märken där är Classic Selection serie, Colombia, Indonesien Makassar och Nicaragua La Cumplida. Som finns både som hela bönor men även färdigmalt. En annat sort ifrån Classic är Festivita som är ett ganska mörkrostat kaffe och är mitt favoritkaffe som är färdigmalet.
 
                  Bilder ifrån http://www.classic.se/

Dagens Bild



Nu så här mitt i veckan längtar man ju till helgen och kunna avnjuta några goda drinkar, så dagens bild får en drinkbild!

Bilden blev en Dry Martini. Tips på recept kommer såleds.

5 cl Bombay Sapphire gin
1 cl Martini Extra Dry

Röres.
Servera i martiniglas.
Garnera med en grön oliv.


Krams /Pierre

Dagens Bild



En gammal bild ifrån New York, plåtat med en gammal Minolta Systemkamera på en Kodak 400 ISO film. Längtar hit igen. New York är ju ypperligt att besöka nu så här framåt hösten och shoppa lagom till jul.

Dagens Bild...


             
                      "Det är alltid tråkigt när personer försvinner ur ens liv.....
                                                                                                         ....oavsett om dom är Dead or Alive"

Kylig dag

Dagen tillägnar jag Roderyk, som lämnade oss igår imorse, då han dog i en trafik olycka. R.I.P Rodde!

    


Dagens Bild



Nu när hösten har kommit så längtar man ju givetvis tills nästa sommar. En bild som ger mej starka minnen om en riktigt svensk sommardag är denna bild som jag tog åt Hugo Boss. Det var några år sedan och vi var ute i Sandhamn och starten på Gotland Runt. Hugo Boss hade lite event kring detta som jag fotograferade, 2 dagars knallblå himmel och en himmelsk värme. Vad är mera svensk sommar då än att tillbringa den i den svenska skärgården? Ja då längtar man tills sommaren igen.

Tror jag tar o bifogar några till ifrån eventet.

/PL





Dagens Bild...



Denna dag blir det en bild ifrån min hemstad Norrköping. Norrköping är ju en gammal industristad så här finns udda miljöer att fånga. Denna bild är en så kallad HDR bild, vilket är 3 exponeringar som är sammansatt till en bild för o få en högre dynamik i bilden.

/PL

Vacker utfyllnad..

Eftersom bloggen fortfarande känns väldigt tom så ska jag ta och lägga upp några bilder ifrån min senaste fotografering med Jennica.










Dagens Bild



Anna Uhrdin in Beauty Pose....

Välkommen till min nya fotoblogg!

Då vad det även dax för mej o starta en blogg, och huvudsyftet är och kunna visa bilder ifrån mina shoots av blandad karaktär.



/PL


RSS 2.0